Τάσος Αποστόλου
 
 

Ο Τάσος Αποστόλου σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο. Με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» συνέχισε τις σπουδές του με τους M. L. Cioni και R. Negri στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη». Παρακολούθησε μαθήματα, σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας με τον L.Ronconiστο PiccoloTeatro του Μιλάνου.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τραγούδησε μεταξύ άλλων σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Όπερας Θεσσαλονίκης, στον Ο.Η.Ε. στη Ν. Υόρκη για τη συμπλήρωση 61 χρόνων από την ίδρυσή του, στο LincolnCenter, στη Βοστόνη, στα εγκαίνια της Νέας Βιβλιοθήκης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στη Βασιλεία της Ελβετίας, στο Μιλάνο της Ιταλίας, στο Κατάρ, καθώς και σε παραγωγές της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Ε.Σ.Σ.Μ., της Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, της Όπερας Δωματίου Αθηνών, της ορχήστρας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ηρώδειο, στους Δελφούς, στο φεστιβάλ Αθηνών,στο φεστιβάλ Σύρου και αλλού.

Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες, πρώτες εκτελέσεις έργων, ηχογραφήσεις και δισκογραφία με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρχαίο και σύγχρονο ρεπερτόριο σε θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης κ.α., σε Επίδαυρο, Ηρώδειο και αλλού, καθώς και σε ταινίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση (Θ. Αγγελόπουλος, Λ. Ξανθόπουλος κ.α).

  Έχει σκηνοθετήσει διάφορες παραστάσεις.