Σοφία Κουτσάκη
 
 

Η Σοφία Κουτσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου σπούδασε φωνητική, χορό και υποκριτική και αποφοίτησε από το τμήμα μεταπτυχιακής ηθοποιίας με ειδίκευση στο Μουσικό Θέατρο της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου.

Το 2001 παρουσίασε την παράσταση καμπαρέ “Rushing in Where Angels Wouldn’t” στο Theatro Technis στο Camden και στο Canal Café Theatre του Λονδίνου, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τον βρετανικό τύπο.

Συμμετείχε στην παράσταση «Μ» στο Windsor Festival to 2001, ενώ το 2002 συμμετείχε στο “Concert for George” με το σχήμα του Ινδού συνθέτη Ravi Shankar. Συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Michael Kamen και έκανε φωνητικά στους τίτλους της μίνι τηλεοπτικής σειράς του BBC “Band of Brothers”.

​To 2002 -2003 συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά στη δισκογραφική δουλειά «Καθρέφτης» καθώς και σε σειρά ζωντανών εμφανίσεων στο «Σταυρό του Νότου» στην Αθήνα και στο «Μύλο» στη Θεσσαλονίκη.

​Το 2011 συμμετείχε στην ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή «Χωρίς εισιτήριο» ενώ από το 2012 ζει μόνιμα στη Ρόδο όπου συμμετέχει με διάφορα μουσικά σχήματα στα μουσικά δρώμενα του νησιού. Παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεατρικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.