Μαργαρίτα Συγγενιώτου
 
 

Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας) και τραγούδι (Κ. Παπαλεξοπούλου).

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολυάριθμες παραγωγές μεγάλης γκάμας ρεπερτορίου από το μπαρόκ έως τον εικοστό αιώνα. Ήταν μόνιμο μέλος της Πειραματικής Σκηνής της ΕΛΣ, από την ίδρυσή της. Υπήρξε μόνιμο μέλους του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση ή ειδικά γραμμένα για εκείνη.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ergon Ensemble, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τα Φεστιβάλ Δελφών και Aix-en-Provence κ.α..

Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Κύπρος κ.α.) σε μεγάλες αίθουσες, όπως το Carnegie Hall, η Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου κ.α.

Έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών συνθετών για δισκογραφία, καθώς και για την Ελληνική Ραδιοφωνία και την τηλεόραση.
Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.