Δημήτρης Κτιστάκης
 
 

Ο Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Ορχήστρας. Εργάστηκε ως βοηθός Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Saarland.

Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων, Α' μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών (Saarbrucken, Osnabruck) της Γερμανίας και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Πλήθος συναυλιών του μεταδόθηκαν ζωντανά από το γερμανικό ραδιόφωνο. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων σε παραγωγές όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, ο Δημήτρης Κτιστάκης είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών και της Μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, του Γυναικείου φωνητικού συνόλου Λάρισας 'InDonnation' (Χρυσό μετάλλιο διαγωνισμός Interkultur Καλαμάτα 2015 και καλύτερη ελληνική χορωδία) , καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, υποψήφιος διδάκτορας και διδασκοντας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας στον τομέα της διεύθυνσης χορωδίας.

Είναι διοργανωτής του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών στο Δ.Ω.Λ. (Απρίλης 2016 ).Διδάσκει στη θερινή ακαδημία διεύθυνσης χορωδίας στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας.Συνεργάζεται με τη χορωδία της ΕΡΤ.

Στο ενεργητικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Ιταλία.