Χρυσόστομος Κονιδάρης
"Χωρίς Στεριές"

Η Subways Music παρουσιάζει το «Χωρίς Στεριές», τον πρώτο τραγουδιστικό δίσκο της εταιρείας, με ιδιαίτερη περηφάνια, καθώς πρόκειται για μία μουσική έκδοση που απευθύνεται στην πλειοψηφία των ακροατών, μία δουλειά που εγγυάται την αισθητική απόλαυση στα πλαίσια αυτού που εννοούμε ως καλό «έντεχνο» ελληνικό τραγούδι.

Στο «Χωρίς Στεριές» ο Χρυσόστομος Κονιδάρης μελοποιεί, ενορχηστρώνει και τραγουδά ναυτική ποίηση του σπουδαίου λογοτέχνη και ζωγράφου Γιώργου Φερεντίνου. Δυνατές, σύγχρονες μελωδίες σε μία δουλειά συναρπαστικής ακρόασης, καθώς συνυπάρχουν ροκ, έντεχνα και λαϊκά στοιχεία σε ποικιλόμορφα τραγούδια που άλλοτε εκρήγνυνται σε έντονη ρυθμολογία και άλλοτε αφήνονται στην ατμόσφαιρα της μπαλάντας.

Συμμετέχουν - δίνοντας μεγάλες ερμηνείες - ο Κώστας Θωμαΐδης (σε 4 τραγούδια), η Ελισάβετ Καρατζόλη (σε 2 τραγούδια) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλης Τζουβάρας (σε 1 τραγούδι).

(Παρατίθεται απόσπασμα από τον πρόλογο του Θάνου Μικρούτσικου για το CD «Χωρίς Στεριές». Το κείμενο υπάρχει ολοκληρωμένο στο ένθετο του CD.)

«...ο Χρυσόστομος Κονιδάρης, νέος συνάδελφος τραγουδοποιός, παρουσιάζει 12 τραγούδια βασισμένα στους στίχους του Γιώργου Φερεντίνου, τραγούδια στέρεα που όχι μόνο σέβονται τον ακροατή, αλλά κυρίως σέβονται τις δύο προηγούμενες γενιές συνθετών και τραγουδοποιών που υπηρέτησαν με πάθος το σοβαρό νεοελληνικό τραγούδι.
....Ο Χρυσόστομος δεν μιμείται εμάς τους προηγούμενους....Πατάει στα μονοπάτια τα δικά μας, αλλά είναι φανερός ο δικός του λόγος και το δικό του συναίσθημα...σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έκανε πολύ καλό ξεκίνημα...»

«Χωρίς Στεριές». Ένα καλλιτεχνικό έργο, του οποίου η ακρόαση αποδεικνύει και στους πλέον απαισιόδοξους, ότι η ελληνική μουσική σκηνή συνεχίζει να γεννά καλλιτέχνες με σοβαρό λόγο ύπαρξης...
 
Κομμάτια:

1. Ακίμ
2. Η Προσταγή
3. Βίρα
4. Επιστροφή
5. Μνήμης Θροϊσματα
6. Παιάνες
7. Με τσικουδιά
8. Ο Χιμπατζής
9. Τροπικός του Καρκίνου
10. Η Παγόδα
11. Με το Βαθμό του Ανθρώπου
12. Η Άρνηση


Φιλική συμμετοχή:
Κώστας Θωμαΐδης
Ελισάβετ Καρατζόλη
Βασίλης Τζουβάρας

Συντελεστές:
Ποίηση: Γιώργος Φερεντίνος
Παραγωγή: Subways Music - Σοφοκλής Σαπουνάς
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρυσόστομος Κονιδάρης
Διευθυντής Παραγωγής: Χρυσόστομος Κονιδάρης