Χαρά Φωτοπούλου
 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και άρχισε σπουδές πιάνου σε νεαρή ηλικία. Το 1991 πήρε το δίπλωμά της στη “Σύγχρονη Μουσική Σχολή” στην τάξη του Γιάννη Τζόνκερ με “Άριστα Παμψηφεί”. Επίσης σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).
Το 1992 τιμήθηκε με το βρετανικό δίπλωμα πιάνου “Licentiate in Piano Performing” των “Royal Schools of Music” του Λονδίνου.
Παρακολούθησε ενεργά διεθνή σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία με καθηγητές όπως οι: C. A. Neri, S. Dimitrova, G. Sandor, A. Valdma, R. Kinka, Β. Τσόπελα, G. Mounier και R. Szidon.

Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ 3) και το κανάλι TV 100 της Θεσσαλονίκης.

​Τον Ιούνιο του 1994 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής της πόλης του Düsseldorf (Γερμανία) στην τάξη του καθηγητή H. Giesen.
Τον Μάρτιο του 1997 έδωσε σειρά από ρεσιτάλ πιάνου σε διάφορες ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα) με θέμα την “Γαλλική Μουσική για Πιάνο”.

Τον Ιούνιο 1997 εκπροσώπησε μουσικά τη χώρα μας με συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο στις “Μέρες Ελληνικού Πολιτισμού” στην πόλη Heilbronn (Γερμανία), ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο (Ιούνιος - Ιούλιος 1997) συμμετείχε σε συναυλίες στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την γέννηση του ποιητή Heinrich Heine στο Düsseldorf.

​Τέλος, έδωσε ρεσιτάλ πιάνου στην πόλη της Κολωνίας στα πλαίσια του οργανισμού “Domforum Kultur” τον Σεπτέμβρη του 1998.
Τον Μάιο του 1998 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Φεβρουάριο του 1999 λαμβάνει με τον βαθμό “Άριστα” (1) τον ακαδημαϊκό τίτλο σολιστικής εκπαίδευσης πιάνου “Diplom in Musik” στην “Robert Schumann Hochschule” (Düsseldorf) στην τάξη του διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή R. Szidon ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε μαθητής των C. Arrau και A. Rubinstein.