Στέφανος Φωτόπουλος
 
 

Ο Στέφανος Φωτόπουλος γεννήθηκε το 2003 και αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης με όργανο επιλογής το μαντολίνο (τάξη Ν. Ρογκάκου). Είναι παμψηφεί αριστούχος πτυχιούχος της Σχολής Ανωτέρων Θεωρητικών - Τμήματος Αρμονίας τού Εράτειου Ωδείου (2020, τάξη Ανδριάνας Κάνδυλα), ενώ παράλληλα στο ίδιο ωδείο και με την ίδια καθηγήτρια φοιτά στη Γ΄ Ανωτέρα τάξη στο πιάνο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Γιώργο Δούση. Ταυτόχρονα, σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι ενεργό μέλος του παραδοσιακού μουσικού συνόλου «Εκτός Ύλης», με το οποίο έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες και παραστάσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα. Το 2020 διακρίθηκε στον μουσικό διαγωνισμό «Πρώτη Ακρόαση» του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με το τραγούδι του, «Μια γυναίκα στα Εξάρχεια», το οποίο ενορχηστρώθηκε από τον Αχιλλέα Γουάστωρ και ηχογραφήθηκε από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.
Από το φθινόπωρο τού 2021 διδάσκει θεωρητικά τής μουσικής στο Εράτειο Ωδείο. Στην ίδια περίοδο, εκδόθηκε από τη SubwaysMusic το περίφημο παραδοσιακό κομμάτι, «Συρτός Χανιώτικος», που διασκεύασε και ηχογράφησε μαζί με τον λυράρη, Γιώργο Τσάρκο.