Στάθης Γυφτάκης
"Μια Ασυνήθιστη Μέρα στο Σχολείο και η Πετρόσουπα"

Δύο μουσικά παραμύθια σε μουσική Στάθη Γυφτάκη
με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και
την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας


Αφήγηση - στίχοι: Λίλλυ Τριαντάρη
Μουσική Διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης
Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων & της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τον οποίο οργάνωσε και στήριξε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των σπουδαστών, ενώ είναι και η πρώτη δισκογράφηση των συγκεκριμένων έργων.

Το CD διατίθεται αποκλειστικά από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
(τηλ.: 2721021881, dimodkal@otenet.gr), καθώς και από το Σύλλογο Γονέων (κ. Αλέξανδρος Μπουφέας, τηλ.: 2721021532 και κ. Ιωάννης Λάμπος, τηλ.: 2721021870).

Δύο λόγια για το δίσκο:
Το έργο «Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο» βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του συγγραφέα Κόλιν Μακ Νάτον και του εικονογράφου Σατόσι Κιταμούρα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" (2004) σε μετάφραση Ειρήνης Χριστοπούλου. Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναφέρεται στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ψυχή και την φαντασία των παιδιών κάθε ηλικίας. Γράφτηκε το 2008 και παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα, το Βισμπάντεν και την Φρανκφούρτη, όπου και απέσπασε πολύ θερμές κριτικές.
Το παραμύθι «Πετρόσουπα» βασίζεται σε ένα λαϊκό παραμύθι που εμφανίζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Ο Στάθης Γυφτάκης βασίστηκε στην διασκευή του Τζον Τζ. Μουθ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άγκυρα" (2003) σε μετάφραση Μάνου Κοντολέων. Μιλά για την δύναμη και την σημαντικότητα της προσφοράς και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα του 2010 με την συμμετοχή της Τρίφωνης παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.
Και τα δύο έργα είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Ορχήστρας και στον μαέστρο της Ιβάν Μάτζαρη.

Συντελεστές:
Παραγωγή: Subways Music - Σοφοκλής Σαπουνάς
Επιμέλεια παραγωγής: Στάθης Γυφτάκης
Ηχοληψία - Επεξεργασία: Θέμης Ζαφειρόπουλος - Παναγιώτης Κωστόπουλος
Ηχογράφηση: Location Sound
Copyright: Σοφοκλής Σαπουνάς & Σία Ο.Ε.
Χορηγός: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων των καλλιτεχνικών σχολών της ΦΑΡΙΣ