Η Subways Music παρουσιάζει τον τρίτο εκ των πέντε προγραμματισμένων δίσκων με τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού, υπό τον τίτλο: “Μπεμπελούνες”

Πρόκειται για μια συλλογή τραγουδιών, βασισμένων σε ποίηση Ιουλίτας Ηλιοπούλου, τα οποία ερμηνεύονται από τον επιφανή βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον διακεκριμένο Θανάση Αποστολόπουλο να συνοδεύει στο πιάνο.

Ο δίσκος περιλαμβάνει δύο κύκλους. Ξεκινά με τις Μπεμπελούνες, επτά τραγούδια του φεγγαριού, που μέσα από τρυφερή και παιγνιώδη διάθεση μιλούν για τη νύχτα, τη μοναξιά, την αγάπη, αναζητούν τον έρωτα, την ελπίδα, την ευτυχία της συνύπαρξης.

Ακολουθούν έντεκα Τραγούδια από τους Τόπους. Μελοποιημένα ποιήματα από τόπους που έφτιαξε η φύση με “την φλογέρα του αέρα”, με τους “ελαιώνες της θάλασσας”, ή με τις “μικρές κοκκινοσκουφίτσες του ανέμου”, τις παπαρούνες· και τόπους εσωτερικούς, της ψυχής, της ερωτικής προσμονής, της μοναξιάς, των ονείρων.

Τα ποιήματα της Ιουλίτας που διάλεξα, λέει ο Γιώργος Κουρουπός, ένιωσα ότι κυλούν μέσα μου φυσικά, και ότι σχεδόν χωρίς κόπο μπορεί να βγει η μουσική απ’ τον στίχο. Αυτό μπορεί να οφείλεται και στον δικό της τρόπο γραφής, ο οποίος μου φέρνει αυτόματα την αίσθηση της άμεσης μετάφρασης σε μουσική.


Υπόλοιποι συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Εκτέλεση παραγωγής: Subways Music / Σοφοκλής Σαπουνάς

Συνεργάτις παραγωγής: Κυριακή Χατζηδάκη

Γραφιστικός σχεδιασμός: Άννα Μπουγκά

Ηχοληψία / μείξη: Θέμης Ζαφειρόπουλος

Μάστερινγκ: Ανέστης Ψαραδάκος (Athens Mastering), Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions)