Λεωνίδας Κανάρης - Γιώργος Φουντούλης
"Greek Impressions"

Σπουδαία και πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών για κιθαριστικό ντουέτο ερμηνευμένα από τους γνωστούς και ιδιαίτερα δραστήριους κιθαριστές και συνθέτες Λεωνίδα Κανάρη και Γιώργο Φουντούλη σε ένα CD διάρκειας 70 σχεδόν λεπτών.

Ο Λεωνίδας Κανάρης έχει αναπτύξει σε Ελλάδα και εξωτερικό αξιόλογη δραστηριότητα εξίσου ως συνθέτης και κιθαριστής, διευθύνει διεθνή μουσικά φεστιβάλ, είναι αναγνωρισμένος καθηγητής Κιθάρας, Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της 'Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, διευθυντής του περιοδικού "Μουσικής Αντίφωνον", πρόεδρος της "Ελληνικής Μουσικής Εταιρείας" και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων.

Ο Γιώργος Φουντούλης παρότι είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου έχει αναπτύξει σημαντική δράση ως σολίστας σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, διοργανώνει ο ίδιος διεθνή φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα, είναι καθηγητής Kιθάρας και έχει γράψει μουσική κυρίως για κιθάρα, μουσική δωματίου και τραγούδια, καθώς και διδακτικά βιβλία για κιθάρα.

Το CD του εκλεκτού και ιδιαίτερου αυτού κιθαριστικού ντουέτου περιέχει υπέροχες μουσικές δημιουργίες του σπουδαίου Αργύρη Κουνάδη, του αδικοχαμένου Κυριάκου Τζωρτζινάκη, του κορυφαίου δασκάλου Δημήτρη Φάμπα, του κιθαριστή Δημήτρη Νικητού, του ξενιτεμένου στην Αγγλία εδώ και περίπου 40 χρόνια Γιώργου Ζαρμπ, καθώς και των ίδιων των εκτελεστών σε ένα απάνθισμα της λόγιας ελληνικής μουσικής σύνθεσης για την κλασική κιθάρα με κοινό σημείο τις αναφορές στην ατμόσφαιρα της ελληνικής παράδοσης.

Αρκετά από τα έργα που περιέχονται σ' αυτόν το δίσκο βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δισκογραφίας και αναδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα σπουδαίας μουσικής δημιουργίας με ρεπερτόριο που θα άξιζε να βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στο διεθνές στερέωμα.

​Το "Greek Impressions" είναι μία δουλειά που δεν απευθύνεται μόνο στους φανατικούς φίλους της κλασικής κιθάρας, αλλά το ξεχωριστής ομορφιάς μουσικό περιεχόμενό της και η υψηλή ποιότητα των εκτελέσεων εγγυώνται στον κάθε φιλόμουσο αισθητική απόλαυση και ατμοσφαιρική ακρόαση.
 
Κομμάτια:

Kiriakos Giorginakis
"Greek Memories"
1. Panighiri
2. Trata
3. Trygos

Yorgos Foudoulis
4. Iolkos

Dimitris Nikitos
"To taxidi"
5. Macedonia
6. Anapestos
7. Steriano
8. Archaiko
9. Balkania

Dimitris Fampas
10. Fantasia

George Zarb
11. Variations on a theme

Leonidas Kanaris
12. Variations on Thalassaki

Arghyris Kounadis
"Rebetika fur zwei gitarren"
13. Rebetiko I
14. Rebetiko II
15. Rebetiko III

Μουσικοί:
​Λεωνίδας Κανάρης - κιθάρα
Γιώργος Φουντούλης - κιθάρα

Συντελεστές:
Παραγωγή: Σοφοκλής Σαπουνάς
Κείμενα: Λεωνίδας Κανάρης
Ηχογράφηση: Apollonion Studio (1998)
Ηχοληψία, μίξη, μάστερινγκ: Άγης Γυφτόπουλος
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Παναγιώτης Τσιριγώτης