Ιωάννης Ποταμούσης

Χαρακτηρίστηκε ως “Έλληνας βιρτουόζος” από τους κριτικούς του New Jersey Press και ως “Κολλοσός των πλἠκτρων” απὀ την εφημερίδα Passiatempo και είναι αναγνωρισμένος διεθνώς ως “χαρισματικός και γεμάτος πάθος πιανίστας που ξεχωρίζει για την καλλιτεχνικότητα καθώς και την εσωτερική και ποιητική του έκφραση.” Η εφημερίδα Kölner Stadt Angeiger έγραψε για την ερμηνεία του στο πέμπτο κοντέρτο του Μπετόβεν: “...ο Ιωάννης Ποταμούσης εντυπωσίασε το κοινό με την δυναμική παρουσία καθώς και με την δυνατότητα που έχει να δημιουργεί διάλογο με την ορχήστρα”, “εκπληκτική δεξιοτεχνία....μοναδική ατμόσφαιρα” έγραψε η Cincinnati Post. Η Voice of America έγραψε “Ο Ιωάννης Ποταμούσης στο ντεμπούτο του στo Symphony Space στο Μανχάταν ερμήνευσε το πρώτο κοντσέρτο του Τσαικόφσκι με τεράστια επιτυχία. Απέσπασε κολακευτικά σχόλια και κριτικές”. Η εφημερίδα Gulf News για τις συναυλίες του στο Ντουμπάι έγραψε : “...αξίζει να ακούει κανείς τον πιανίστα Ιωάννη Ποταμούση να ερμηνεύει την Ισπανική Ραψωδία του Λιστ. Καθώς τον παρακολουθούσαμε να ταυτίζεται με την μουσική, μαζί του και εμείς γοητευτήκαμε από την μουσική η οποία μας έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα.... ” “.. όλοι θα έπρεπε να δουν και να ακούσουν τον Ιωάννη Ποταμούση στην σκηνή· μπορεί να είναι θυελλώδης κάποιες φορές, με χιούμορ κάποιες άλλες, ενώ μπορεί να γίνει και απαλός σαν αέρας”.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή αλλά και Αμερική. Στη Νέα Υόρκη, έχει εμφανισθεί: στα πλαίσια του μουσικού θεσμού “Trinity Concert Series”, στο φεστιβάλ Schumann και Bach του Mannes College of Music, στο Steinway Hall του Μανχάταν, στο Harvard Club, στο Metropolitan Club, στο Symphony Space, στο Γερμανικό Προξενείο καθώς και αλλού. Επίσης, έχει εμφανισθεί στο Schenectady της Πολιτείας Νέας Υόρκης, στο Aronoff Center του Cincinnati, στο Πανεπιστήμιο Μέμφις, στο Margaret Williams Hall στη Νέα Ιερσέη, στην αίθουσα συναυλιών του New Mexico Music University, μεταξύ άλλων. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες: New Amsterdam Symphony Orchestra, Collegium Music Koeln, the Summit Festival Orchestra New Jersey, the New Jersey City Symphony Orchestra, Santa Fe Concert Association Symphony Orchestra, Deaborn Symphony Orchestra, Santa Fe Community Orchestra, Musica Da Camera, και Rutgers Symphony Orchestra.

Κατά την περίοδο των σπουδών του απέσπασε σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το 2001 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο World Piano Competition στο Σινσινάττι· την ίδια χρονιά κέρδισε την πρώτη θέση στον International Piano Concerto Competition της NASO, New York. Στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου στην Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, απέσπασε την πρώτη θέση στην κατηγορία κοντσέρτου ερμηνεύοντας το πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Τσαικόφσκι (2004). Συγκαταλέγεται, επίσης, ανάμεσα στους βραβευθέντες στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου για την καλύτερη σονάτα του Μπετόβεν στο Μέμφις του Τενεσί. Στην Ελλάδα έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο Μυκονίου σε διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών το 1998. Επίσης από το 2022 συγκαταλέγεται στην λίστα των Steinway Artists. Από το 2011 εργάζεται ως υπεύθηνος της σχολής του πιάνου στο Brighton College αλλά και ως καθηγητής πιάνου στο New York University Abu Dhabi.