Ειρήνη Τζαμτζή

H Ειρήνη Τζαμτζή, 32, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Οι μουσικές της σπουδές ξεκίνησαν στα 12 της χρόνια, με μαθήματα πιάνου και θεωρητικών, ενώ στη συνέχεια καταπιάστηκε με το λυρικό τραγούδι. Φοίτησε και φοιτά στην τάξη της Χριστίνας Σπηλιακοπούλου. Απέκτησε το δίπλωμα μονωδίας, με άριστα παμψηφεί, το 2016, αποφοιτώντας από το Εράτειο ωδείο. Από το 2019 έως σήμερα φοιτά στην τάξη της Θεοδώρας Μπάκα. Το 2020 απέκτησε πτυχίο αρμονίας.

Το 2021 ολοκλήρωσε σεμινάρια φωνοθεραπείας με την Ελπίδα Κουτσουμπάκη (ενώ συνεχίζει να εκπαιδεύεται).

Έχει καταπιαστεί με τον ελεύθερο και τζαζ φωνητικό αυτοσχεδιασμό από το 2016, υπό την καθοδήγηση των: Σαββίνα Γιαννάτου, Γιάννη Παπαναστασίου, Αγγελικής Τουμπανάκη. 

Πρόσφατη Καλλιτεχνική δραστηριότητα

Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2023 συμμετείχε στη νέα όπερα «Το πιο γλυκό ψωμί», σε μουσική σύνθεση του Σπύρου Καλλιβωκά, παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα πλαίσια του φεστιβάλ «Λυρικός Νότος» 2023.

Το Μάιο του 2023 ερμήνευσε τη συμμετοχή του συνθέτη Γιάννη Κονσολάκη στην παρουσίαση του φετινού “The Lullaby project”, στην Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης (αντιστοίχως το 2021 σε συνθέση Γ. Δούση και το 2020 σε σύνθεση του Γ. Ισμυρνιόγλου)

Τον Αύγουστο του 2022 συμμετείχε στην αναβίωση της οπερέτας «Η γυναίκα του δρόμου», του Ν. Χατζηαποστόλου, στα πλαίσια του Kournos Festival, στη Λήμνο.

Ως ερμηνεύτρια, έχει επίσης εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους (Θέατρο Απόλλων Σύρου, ρεσιτάλ Π. Μάργαρη/ Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Συναυλία ορχήστρας Β. Μπουντούνη).


Παράλληλες δραστηριότητες

Από το 2020 συμμετέχει στην παραγωγή πρωτότυπων μουσικών θεμάτων που προορίζονται για μουσική επένδυση ντοκιμαντέρ και διαφημιστικών σπότ. (Ύπατη Αρμοστεία, 2021/ Ντοκιμαντέρ για την Γαλλική Κρατική τηλεόραση TV5MOND, “Les champs du possible”, 2022)

Από το 2017 ανήκει στο δυναμικό της Subways Music, μέσω της οποίας έχει κυκλοφορήσει – ανάμεσα σε άλλες εκδόσεις- η άρια “Shell Game” από την ομώνυμη όπερα του Γ. Δούση.

Διδάσκει από το 2016 κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι στο Εράτειο ωδείο.

Από το 2019 έως το 2022 ανήκε στην ομάδα του El Sistema Greece, ως δασκάλα χορωδίας.

Τέλος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 2013.