Διονύσης Μαλλούχος
 
 

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τη Θάλεια Μπαχά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, απ΄όπου και πήρε Δίπλωμα το 1987, στην τάξη του Γιώργου Αρβανιτάκη. Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Μπάκαλα» μελετά κοντά στους Μarta Gulyas και Istvan Gulyas, στην Ακαδημία «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης (1988-91).

Εχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες αθηναϊκές αίθουσες, σε πολυάριθμα Φεστιβάλ (Πεντέλης, Κερκύρας, Ηρακλείου Κρήτης, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Νάξου, Αίγινας, Πάτμου, κ.α.) στη  Θεσσαλονίκη, την Πάτρα  και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Μόντε  Κάρλο, τη Γερμανία (Βερολίνο), τις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Nashville, πανεπιστήμια Princeton, Rutgers, Indianapolis), την Abuja της Νιγηρίας, στο Φεστιβάλ της Bevagna και στη "Villa Reale" της Monza στην Ιταλία, στη Βουδαπέστη, το Εstergom και άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, κ.α., σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Εχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών ΄93 ).

Εχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Tον Ιούνιο του 2011 εκδόθηκε από τη Subways Music ο δίσκος με τίτλο "Βιέννη - Ντύσσελντορφ - Βιέννη", στον οποίο μαζί με τη βιολονίστρια Στέλλα Τσάνη ερμηνεύει έργα Μπετόβεν, Σούμαν, Σούμπερτ και Ραφ.

Ερμήνευσε έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου που κυκλοφορούν σε βινύλιο και CD (“Αλκυονίδες του Ερωτα”) και συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές έργων Ελλήνων συνθετών (Γιώργου Κουρουπού: "Τρία κυπριακά τραγούδια", κ.α.).

Υπήρξε επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φραγκίσκης Καρόρη στην ΕΤ-1, ως σεναριογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών με έμφαση στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, σε σχέση με τα παιδιά και τους νέους [«Ο Κόσμος της Μουσικής»,  Διεθνείς Μουσικοί Διαγωνισμοί, το «Παιχνίδι του μαύρου και του άσπρου» (1984-92), «Νέα και Νότες» (1994-95)]. Από τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Ολα τα πρωινά του Τρίτου», πρωινή ζωντανή ζώνη).

Με εικοσαετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου, είναι σήμερα καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, το Αττικό Ωδείο και συντονιστής του ετήσιου μετεκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Παράλληλα δίνει masterclasses στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κοζάνη, τη Νάουσα, το Ηράκλειο Κρήτης και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Ωδεία. Από το 2007 διδάσκει μουσική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από τον Αύγουστο του 2009 είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

​Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.