Γκέρτα Σινάι
 
 

Η Γκέρτα Σινάι άρχισε τις σπουδές της στο βιολί σε ηλικία 7 ετών. Μετά από 8 χρόνια συνέχισε µελετώντας βιόλα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ακαδηµία των Τιράνων, απ’ όπου απέκτησε «∆ίπλωµα Βιόλας» µε βαθµό «Άριστα Παµψηφεί». Υπήρξε Κορυφαία Βιόλα στη Συµφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας των Τιράνων.

Ως µέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων της Ραδιοφωνίας των Τιράνων διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία.
Είναι µέλος του κουαρτέτου εγχόρδων L’ Anima από το 1998, µε το οποίο – μεταξύ άλλων – έχει εμφανιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο και το
Μέγαρο Μαξίμου ως προσκεκλημένη της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας και της Κυβέρνησης. Επίσης, µε το ίδιο σχήµα εµφανίστηκε τον Απρίλιο του 2003 στη Στοά του Αττάλου κατά την Τελετή ∆ιεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον των 25 ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών µελών, ως προσκεκλημένη του Υπ. Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον κινηµατογράφο και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές. Είναι μόνιμο µέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθώς και του Συνόλου Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.