Βαγγέλης Κατσούλης
"Παρα-φράσεις"

Πρόκειται για τη δεύτερη δισκογραφική συνεργασία της Subways Music με το διακεκριμένο συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη. Πρόκειται για ένα άλμπουμ βασισμένο στη μουσική που έγραψε ο ίδιος για την ταινία του Σταύρου Ιωάννου “Χορεύοντας στον πάγο”.
 
Κομμάτια:
 1. Contemplation
 2. Retrograde
 3. Ride in Blue
 4. How I Feel
 5. Only Ice and Snow
 6. First Variation
 7. Foreboding
 8. Cryptic Sounds
 9. Back to the Same Mood
 10. Sleepless Night
 11. Seriously
 12. Second Variation
 13. Quiet
 14. Just Thoughts
 15. Far Away
 16. How Can I Know
 17. Heading South
 18. Alone
 19. Third Variation
 20. Beyond the Bounds

Η μουσική και οι ερμηνευτές

Η πρώτη συνεργασία του Βαγγέλη Κατσούλη με το σκηνοθέτη Σταύρο Ιωάννου χρονολογείται από το 1994, όταν έγραψε τη μουσική για την ταινία - ντοκιμαντέρ «Έστιν ουν τραγωδία» που έγινε αφορμή για να τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς. Έκτοτε έχει γράψει τη μουσική για όλες τις ταινίες που έχει γυρίσει ο Ιωάννου, είτε πρόκειται για κινηματογράφο, είτε για τηλεόραση. Σημαντικότερες ανάμεσα σ’ αυτές είναι η μουσική για τη σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Ο μυστικός κόσμος των πουλιών» και η μουσική για την ταινία fiction «Κλειστοί δρόμοι».

Πρόσφατα ο Βαγγέλης Κατσούλης ηχογράφησε τη μουσική για την ταινία του Σταύρου Ιωάννου «Χορεύοντας στον πάγο».
Το άλμπουμ «Παρα-φράσεις» βασίσθηκε στη μουσική της ταινίας, περιέχει όμως και επιπλέον κομμάτια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις μουσικές του φίλμ. Αυτά τα κομμάτια είναι πιο πολύ ελεύθερες αποδόσεις του κλίματος της ταινίας και όχι παραφράσεις των μουσικών της θεμάτων. Είναι διαποτισμένα από τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα που την διατρέχουν.

Κυρίαρχος είναι σε όλο το άλμπουμ ο ήχος της τρομπέτας του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου που αποδίδει υπέροχα τη μελαγχολική ατμόσφαιρα της ταινίας. Το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει με τη γνωστή ζεστή και συναισθηματική της φωνή η Μαρία Φαραντούρη. Οι στίχοι είναι του ποιητή Σωτήρη Κακίση. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμα οι Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα), Δημήτρης Πετσετάκης και Δημήτρης Νεονάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Αντώνης Τσικανδηλάκης (πιάνο), και Γιάννης Ηλιάκης (ντραμς).

Συντελεστές:

Ηχογράφηση, μείξη, μάστερινγκ: Στούντιο Σπέκτρουμ - Βαγγέλης Κατσούλης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Στούντιο Σπέκτρουμ - Βαγγέλης Κατσούλης.
Παραγωγή: Βαγγέλη Κατσούλης - Σοφοκλής Σαπουνάς.
Εμπορική εκπροσώπηση: Massive Productions
Διανομή από την Πολιτιστική Δράση - Ε.Μ.Σ.Ε.