Βαγγέλης Κατσούλης - Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου
"Έργα για Πιάνο"

Στο άλμπουμ αυτό μία από τις πιο ταλαντούχες και καταξιωμένες μορφές του πιανιστικού στερεώματος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, ερμηνεύει υποδειγματικά και σε στενή συνεργασία με το Βαγγέλη Κατσούλη, έργα του που χρονικά καταλαμβάνουν περίπου δυόμισυ δεκαετίες, από το 1981 έως σήμερα. Δεν πρόκειται για μία πλήρη συλλογή πιανιστικών έργων, αλλά για μία επιλογή που, εκτός των άλλων, καταδεικνύει γλαφυρά την εξέλιξη του Βαγγέλη Κατσούλη ως συνθέτη μέσα στο πέρασμα αυτών των δυόμισυ περίπου τελευταίων δεκαετιών. Μέχρι τώρα είχαμε αρκετές φορές την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από τις δισκογραφικές του παρουσίες, με ποιον τρόπο η κλασική του παιδεία επέδρασε στην ιδιόμορφη και «προσωπική» του τζαζ. Τώρα μπορούμε, όχι μόνο να δούμε το αντίστροφο, πώς δηλαδή η τζαζ επέδρασε με τη σειρά της στην «κλασική» του γραφή, αλλά και ότι τα δύο αυτά διαφορετικά είδη, από κάποια στιγμή κι έπειτα πλησιάζουν το ένα στο άλλο τόσο πολύ, που εμφανίζονται και λειτουργούν σαν ένα. Επίσης, ότι και στις δύο περιπτώσεις, τόσο όταν ο Βαγγέλης Κατσούλης λειτουργεί σαν συνθέτης της τζαζ, όσο και όταν κινείται στο χώρο της σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνηθίζει να ερωτοτροπεί με την παράδοση (κυρίως με το Μπαχ και το Χαίντελ) και συχνά αντλεί την έμπνευσή του από εκεί. Στις πιο πολλές όμως περιπτώσεις χρησιμοποιεί την παράδοση σαν αφετηρία για να ξεκινήσει στη συνέχεια το δικό του προσωπικό ταξίδι, που ο ίδιος προτιμάει να είναι πιο πολύ μια περιπέτεια, παρά ένα ταξίδι με προορισμό.
Σαν έργο, το Alicanto για δύο πιάνα είναι σίγουρα το πιο σημαντικό στο άλμπουμ και δίκαια  για τη σύνθεσή του απαιτήθηκε ο περισσότερος χρόνος σε σχέση με όλα τα άλλα κομμάτια. Συγχρόνως έχει και τις πιο μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις στη εκτέλεση. Για το λόγο αυτό, η ηχογράφηση του από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου αποτελεί έναν πραγματικό άθλο, που τουλάχιστον στο κλασικό πιανιστικό ρεπερτόριο κανείς άλλος δεν τον έχει μέχρι τώρα τολμήσει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η παρουσία της στα υπόλοιπα έργα για σόλο πιάνο είναι λιγότερο σημαντική και ότι κάποια απ’ αυτά δεν έχουν επίσης ερμηνευτικές και τεχνικές δυσκολίες. Αντίθετα η σφραγίδα της είναι έντονα αισθητή ακόμα και στα πιο απλά και τεχνικά εύκολα κομμάτια.
To "Piano Works" είναι μία παραγωγή που, πέρα από τους θαυμαστές της μουσικής του Βαγγέλη Κατσούλη, των ερμηνειών της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου και του πιάνου ως οργάνου γενικότερα, απευθύνεται και στον κόσμο της μουσικής εκπαίδευσης, καθώς ταυτόχρονα σχεδόν εκδίδονται τα συγκεκριμένα έργα από τον οίκο Φ. Νάκας.

Έργα:

3 Etudes:
1st Etude: Homage to Bartok
2nd Etude: First Impression
3rd Etude: Study on B-A-C-H

Nefeli's Dream
Girls Playing
Sebastian
Hidden
Nocturne

Alicanto for 2 pianos:
1st mvt: Introduction
2nd mvt: Variations
3rd mvt: Allegro
4th mvt: Adagio
5th mvt: Finale
6th mvt: Epilogue