Βαγγέλης Κατσούλης
 
 

Ο Βαγγέλης Κατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Η πρώτη του επαφή με το κοινό ξεκίνησε το 1975. Έκτοτε, έργα του έχουν παιχθεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική, μέχρι την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Έχει συνεργασθεί με κορυφαίους διεθνείς σολίστες και γνωστές συμφωνικές ορχήστρες και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

Η μουσική του ξεκινάει από το χώρο της κλασικής μουσικής και επεκτείνεται σε άλλα είδη, όπως η τζαζ, η μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έλαβε μέρος σε πολυάριθμες πολύτεχνες εκδηλώσεις και συνεργάσθηκε με μεγάλους Έλληνες και ξένους χορογράφους.

Το 1978 αντιπροσώπευσε με έργο του την Ελλάδα στο Διεθνές Βήμα Συνθετών στο Παρίσι, όπου και διακρίθηκε.
Το 1979 αντιπροσώπευσε με έργο του την Ελλάδα στις Παγκόσμιες Μουσικές Μέρες Σύγχρονης Μουσικής.
Το 1981 έλαβε, για τη συνέχιση του συνθετικού του έργου, τιμητική χορηγία από το American Foundation for Performance Arts.
Το 1994 βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο καλύτερης μουσικής.

Έχει στο ενεργητικό του 6 προσωπικούς δίσκους και CD και συμμετοχές σε πολλούς άλλους ακόμα.

Έχει δεχθεί παραγγελίες για σύνθεση μουσικής από φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής, η ΕΡΑ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Σύγχρονης Μουσικής, το Φεστιβάλ της Πάτρας κλπ, καθώς και από αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.
Από το 1974 ασχολήθηκε εκτεταμένα με την ηλεκτρονική μουσική και γενικότερα τις μουσικές εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Με το έργο Through The Dark, που ξεκίνησε από μία παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής και κυκλοφόρησε σε CD, άρχισε η συνεργασία του με τους Markus Stockhausen και Arild Andersen. Ακολούθησε δεύτερο άλμπουμ, το Silent Voyage με τους Paolo Fresu, Bendik Hofseth, Arild Andersen και Paul Wertico. Το μουσικό αυτό σύνολο αποτελεί πλέον ένα μόνιμο σχήμα που δίνει συναυλίες και πρόσφατα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ένα ακόμα άλμπουμ, το An Unbearably Short Glance.