Βίκυ Στυλιανού
 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε χρόνων. Σε ηλικία δέκα χρόνων πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου σε μνήμη Καίτης Παπαϊωάννου. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Αθηνών με Άριστα και Πρώτο Βραβείο. Με υποτροφία από τη Γαλλική κυβέρνηση, σπούδασε στο Παρίσι (Ecole Normale). Επίσης, σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας, όπου πήρε δίπλωμα σολίστ.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία (Φεστιβάλ Σπολέτο, Φλωρεντινός Μάης), Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Αλβανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρος, Η.Π.Α, κλπ).
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με πολλές Ελληνικές και ξένες ορχήστρες.

Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, και έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.
Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από τη μουσική μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη. Έχει παρουσιάσει πολλά έργα σε πρώτη πανελλήνια και παγκόσμια εκτέλεση και έχει συνεργαστεί με προσωπικότητες, όπως ο George Crumb, ο Sir Neville Marriner, ο Gunther Schuller και ο Hans Werner Henze.
Έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση πολλών δίσκων με Ελληνικά έργα.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων από την εποχή της ίδρυσής της. Είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής και του Τρίο Αθηνών. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και άλλους πολιτιστικούς φορείς.
Δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας). Διασκευές και ενορχηστρώσεις της έχουν ερμηνεύσει ορχήστρες και σύνολα Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.