Αθηνά Καραταράκη

Η Αθηνά Καραταράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μελέτησε κλασικό τραγούδι. Έγραψε στίχους και τραγούδησε στο δίσκο "Στης νύχτας το φως" Protasis 1996 σε μουσική του Παναγιώτη Μάργαρη. Ερμήνευσε το ανέκδοτο έργο του Νότη Μαυρουδή "Νυχτολόγιο χειρός" σε ποίηση Κώστα Καναβούρη. Ο δίσκος Gosamui (δίκτυο, 2003) περιέχει δικά της τραγούδια. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της τζαζ, καθώς και με τον ποιητή Γιώργο Χρονά.

Στίχους και μεταφράσεις της μελοποίησε ο Νίκος Μαμαγκάκης για την παράσταση "Τα ιερά τραγούδια του έρωτα" (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2000) καθώς και για τους δίσκους "Στεναγμός Ανατολίτης", "Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό" και για άλλους. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Μπετόν Αγγέλου (Οδός Πανός 2003) και Εν δρυμώ ξύλον (το ανώνυμο βιβλίο, 2016). Ποιήματα και δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Μετέφρασε το "Συμπόσιον" του Πλάτωνος και το "Άσμα ασμάτων".

Από την Subways Music κυκλοφορεί το πρώτο μέρος από έναν κύκλο τραγουδιών της με τίτλο "Στα βαθιά νερά" σε ενορχήστρωση του Αριστείδη Χατζησταύρου. Παράλληλα διδάσκει ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.