Έλσα Κυλπάση

H Έλσα Κυλπάση είναι συνθέτις, πιανίστρια, τραγουδίστρια, και καθηγήτρια μουσικής. Τραγούδια της έχει ερμηνεύσει η ίδια κατά καιρούς σε διάφορες σκηνές, και έχει αναρτήσει αρκετά από αυτά στο διαδίκτυο.
Το 2000 εμφανίστηκε στη Λευκάδα στα πλαίσια των “Γιορτών Λόγου και Τέχνης” με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, ερμηνεύοντας σε α΄ εκτέλεση τραγούδια των Μιχάλη Τραυλού, Ιωσήφ Παπαδάτου και Βασίλη Τενίδη. Τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν σε CD με τίτλο “ Έλληνες Συνθέτες” το 2001. Έχει ερμηνεύσει σε α΄ εκτέλεση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, μελοποιημένα ποιήματα του Μανόλη Πρατικάκη σε μουσική Χαράς Παλαιολόγου. Έχει εμφανιστεί στο Metropolis live stage, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρενάτας Δαλιανούδη “Μάνος Χατζιδάκις και λαϊκή μουσική παράδοση” ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι, στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου σε Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου ερμηνεύοντας (Πιάνο-Φωνή) μελοποιημένα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, στην Παλαιά Βουλή ερμηνεύοντας Νίκο Παπακώστα, στο Θέατρο Ρεματιάς, στη Μουσική Σκηνή Τσάι στη Σαχάρα, στο Θέατρο Δαϊς, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Έχει επιμεληθεί και έχει συνοδεύσει στο πιάνο μεγάλες συναυλίες της τάξης της στο Ωδείο Kodály, στην Αίθουσα του Ε/Γ Συλλόγου "Φιλαδέλφεια", με θέματα όπως "Ταινίες του Disney", "Παλιά Αθήνα", αφιέρωμα στον Michel Legrand , αφιέρωμα στον Elvis Presley όπως επίσης και συναυλίες με τραγούδια τζαζ και μιούζικαλ ρεπερτόριο.

Από το 1997 εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου, τραγουδιού αλλά και υποχρεωτικών θεωρητικών, στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, στη Μουσική Σχολή Ντουέτο και στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου και Τραγουδιού αποκλειστικά στο Ωδείο Kodály.
Για αρκετά χρόνια υπήρξε μαθήτρια της Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Ωδείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με δίπλωμα Πιάνου (τάξη Θάλειας Μοίρα) στο Ωδείο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Έχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας (τάξη Μιχάλη Τραυλού) από το Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και δίπλωμα Μονωδίας (τάξη Μήδειας Ιασωνίδου) από το Σύγχρονο Ωδείο. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού με τις Λίνα Τέντζερη, Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Δέσποινα Τσουκαλά.

Τα δύο τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα αυτοσχεδιασμού και μουσικής δημιουργίας στο πιάνο με τον Γιώργο Δούση.