Έλενα Χούντα
 
 

Η Έλενα Χούντα άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών. Μαθήτρια της Ντόρας Μπακοπούλου, του Gyorgy Sebok και του Lev Vlassenko, διπλωματούχος του Ωδείου Athenaeum (Άριστα, A΄ Βραβείο, Χρυσό Μετάλλιο Athenaeum), ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως σολίστ στα είκοσί της χρόνια.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Conferenza Musicale Mediterranea στη Σικελία όπου βραβεύτηκε με υποτροφία, έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ στους γνωστότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο, Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Goethe Institut κ.ά.) και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε κονσέρτα Mozart, Rachmaninov, Tchaikovsky, καθώς και σε έργα σύγχρονης μουσικής.

Με το Ellemis piano quartet ηχογράφησε το πρώτο της CD με έργα Brahms και Chausson, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 από τη Subways Music. Ακολούθησε το “Hellanion”, έργα για βιολί και πιάνο και το 2010 οι “Eikones”.

Τόσο στους τομείς σύνθεσης και ενορχήστρωσης αλλά και ως πιανίστα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου της μουσικής (Στ. Ξαρχάκος, Kl. Delmer, Κ. Παλιατσάρας, Α. και Ρ. Πυλαρινός, Ν. Μαυρουδής, Ν. Μούσχουρη, Μ. Φραγκούλης, Ν. Αντύπας, Γ. Νταλάρας κ.ά.) και έχει γράψει μουσική για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ.

Μεγάλη της αγάπη, η διδασκαλία. Ασχολείται με την προσέγγιση στη μουσική, με πρωτότυπες μεθόδους ήχου και κίνησης.

Εργάζεται στη Σχολή Μωραΐτη ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής του Νηπιαγωγείου. Έχει γράψει τέσσερα παιδικά μιούζικαλ μεγάλης διάρκειας, περισσότερα από τριάντα παιδικά τραγούδια και μουσική για μικρά παιδικά σύνολα. Στη Σχολή Μωραΐτη, είναι επίσης υπεύθυνη του Ομίλου Μουσικής του Λυκείου, στον οποίον συμμετέχουν παιδιά 15 ως 18 ετών και δίνουν δύο παραστάσεις μουσικοθεατρικού χαρακτήρα κάθε χρόνο, στα πλαίσια των σχολικών τους εκδηλώσεων.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά και λατρεύει τη ζωγραφική.