Άλκης Μπαλτάς 

"Aspects"

Η Subways Music παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του Άλκη Μπαλτά, με συμφωνικά έργα, που φέρει τον τίτλο «Πτυχές». Οι πτυχές του αφορούν τον άνθρωπο, τον συναισθηματικό του κόσμο, την πολύπλευρη μουσική αλλά και τη συνθετική πορεία του ίδιου. Η δημιουργία των έργων ξεκίνησε το 1989 και ολοκληρώθηκε στο στούντιο το 2008. Ο συνθέτης διευθύνει την Ορχήστρα των χρωμάτων.
 
Ο δίσκος κυκλοφορεί διεθνώς σε φυσική και ψηφιακή μορφή από τη Subways Music.Περιεχόμενα

Imagine a new music - Με διάθεση ενότητας, και έμπνευσης από το “Imagine” του Τζόν Λέννον, ο Άλκης Μπαλτάς παρουσιάζει διάφορα ψήγματα θεμάτων του τραγουδιού, ρυθμικά και μελωδικά παραλλαγμένα. Συνετέθη το 2006 και είναι αφιερωμένο στην ημέρα της μουσικής.  

Music For Youth - Ένα έργο που γράφτηκε με σκοπό να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο για νεανικές ορχήστρες. Ο συνθέτης είχε αναφέρει σε σημείωμά του: «Η σύνθεση απευθύνεται και σε όσους ακροατές παραμένουν πάντα με νεανική ψυχική διάθεση, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.  

Absence - Ο τίτλος του έργου, αναφέρεται στην απουσία, την απώλεια, ενός αγαπημένου φίλου του συνθέτη και το κομμάτι είναι αφιερωμένο στην μνήμη του. Νιώθουμε την θλίψη και τον πόνο ακούγοντας την ενορχήστρωση των εγχόρδων αλλά και τον ρόλο των τυμπάνων.

Triptychon - Τριμερές έργο (adante moderato - allegro - adante moderato), γραμμένο στο Βερολίνο το 1978, με ατονικά στοιχεία.